Posetioci online : 19
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 17.Jul.2018

sve što ste hteli da znate
planeta - 25.06.2016
"ŠARLI EBDO" BEZ PARDONA: Francuski satirični časopis objavio je karikature kraljice Velike Britanije

Ništa nas danas nemože iznenaditi, i ovo se desi, glavna inspiracija ovog poznatog lista je politika Francuski satirični časopis "Šarli ebdo" objavio je karikature inspirisane britanskim referendumom o izlasku iz Evropske unije... "ŠARLI EBDO" NEMA GRANICA! Doslovno "naguzili" britansku kraljicu i nazvali je SMEŽURANOM BABOM!
Na jednom od crteža predstavljena je kraljica Velike Britanije Elizabeta Druga. U tekstu karikature ona je nazvana "smežuranom babom".
Kraljica, ili starija dama kao simbol "stare Engleske" sa spuštenim pantalonama predstavljena je i na naslovnici lista. - Moguće je da ovo više nikada nećete videti - navedeno je u tekstu karikature.
Još jedna karikatura predstavlja Veliku Britaniju kao muškarca koji napušta suprugu - Evropsku uniju i vraća se "mami". U majčinim crtama lica prepoznaju se crte britanske starije dame, možda i same kraljice.
Časopis "Šarli ebdo" redovno objavljuje provokativne karikature, koje ilustruju razne događaje. Pažnju svetske javnosti ranije malo poznat časopis privukao je posle niza terorističkih napada u januaru prošle godine, kada su redakciju napali islamisti. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: "ŠARLI EBDO" BEZ PARDONA: Francuski satirični časopis objavio je karikature kraljice Velike Britanije
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash