Posetioci online : 120
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 22.Jul.2018

sve što ste hteli da znate
planeta - 29.03.2016
NACISTI DA POROBE EU: Novi planovi, novi strah!

Neko osmišljeno priprema naciste širom EU da polako počnu sa svojim delovanjem na nivou širih projekata! Mnogi eksperti teorije zavere tvrde da iza terorizma stoje ovi pakleni planovi... Nakon terorističkih napada u Parizu i Briselu opasnost od ultradesničarskih organizacija je povećana. Bezbednosni stručnjaci očekuju talas nasilnih protesta protiv izbeglica širom Starog kontinenta!
Nacisti bi mogli da izazovu haos u Evropi, upozoravaju stručnjaci. Oni navode da je nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu i Briselu povećana opasnost od ultranacionalističkih organizacija, kojih je više od 100 na Starom kontinentu. Novi pokreti Kako bezbednosni eksperti upozoravaju, ekstremni desničari, čija popularnost vrtoglavo raste od početka izbegličke krize, u narednom periodu će sve češće organizovati nasilne proteste protiv muslimana. Poslednje takvo nasilje zabeleženo je u nedelju u Briselu, kad je policija vodenim topovima i suzavcem oterala naciste koji su napali skup u čast 34 žrtve samoubilačkih napada.
- Nasilje u Briselu moglo bi da bude uvod u nešto mnogo opasnije. Svedoci smo naglog povećanja popularnosti ekstremno desničarskih organizacija, koje su tokom prošle godine organizovale bar 20 nasilnih protesta. One bi mogle da naprave haos na celom kontinentu jer raste otpor prema muslimanskim izbeglicama sa Bliskog istoka - ističe Fabijan Virhov sa Univerziteta primenjenih nauka u Diseldorfu. On dodaje da su pored već postojećih ultranacionalističkih organizacija i partija tokom migrantske krize nastala dva opasna pokreta - nemačka Pegida, koja je dobila na popularnosti u celoj Evropi, i militantna organizacija Odinovi vojnici, koja se širi Skandinavijom. Pegida, što je skraćenica od Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada, nastala je u oktobru 2014. u Drezdenu, a od tada je stekla ogromnu popularnost.
DESNIČARI PROTESTOVALI U MADRIDU: Dimne bombe ispred džamije! - U decembru nemačka Pegida organizovala je proteste u čak 14 zemalja u Evropi. Ima ogranke u skoro svakoj zemlji EU i hiljade sledbenika - podsećaju eksperti. Članovi te organizacije učestvovali su u skoro svakom nasilju povezanom sa izbeglicama u Nemačkoj, gde postoji i veliki broj manjih neonacističkih grupa. Oni su palili izbegličke prihvatne centre, tukli muslimane na ulici i razbijali njihove prodavnice. Kad je reč o Odinovim vojnicima, koji su grupu nazvali po vrhovnom bogu iz skandinavske mitologije, oni su nastali krajem prošle godine. Tvrde da imaju ćelije u svim evropskih zemljama. Po odevanju liče na skinhedse. Patroliraju gradovima na severu navodeći da štite građane od islamskih doseljenika, ali su umešani u prebijanje muslimana, pljačke njihovih radnji i paljenje izbegličkih centara.
Stranke još opasnije Pojedini stručnjaci, međutim, objašnjavaju da su veća opasnost od nacističkih organizacija ekstremno desničarske partije. Neke od njih su i druge stranke po snazi u svojim zemljama, a veliki broj ih je i u Evropskom parlamentu. Primera radi, grčka Zlatna zora, iako ima fašističku ideologiju i njeni članovi otpozdravljaju nacistički, ima podršku od oko osam odsto građana i ušla je u nacionalni i evropski parlament. Takođe, mađarska ultranacionalistička, antisemitska i antiimigrantska stranka Jobik ima 17 odsto podrške, u koaliciji je sa desničarskim Fidesom u svojoj zemlji, a ušla je i u Evropski parlament. Pored toga, u Slovačkoj je osvedočeni nacista guverner regiona Banjska Bistrica.
Najveće ultradesničarske stranke u Evropi Francuska - Nacionalni front, 18% podrške Antisemitska, antiimigrantska i evroskeptična stranka, čija je liderka Marin le Pen. Veliki uspeh postigla je prošle godine na regionalnim izborima, pobedivši u najmanje pet okruga, a 2014. odnela je najviše glasova za Evropski parlament. Nemačka - Nacionalna demokratska partija (NPD) Neonacistička stranka, koja se drži Hitlerove nacional-socijalističke ideologije. Lider partije je Udo Pastors. Od 1964, kad je nastala, nemačke vlasti su više puta pokušale da je zabrane. Uprkos tome od 2014. ona ima svog predstavnika u Evropskom parlamentu. - Alternativa za Nemačku (AfD) Antiimigrantska i evroskeptična stranka, koja je ostvarila veliki uspeh na nedavnim regionalnim izborima u Nemačkoj ušavši u najmanje tri savezna parlamenta. Grčka - Zlatna zora, 8% podrške Neonacistička stranka, koja se nalazi u grčkom i u Evropskom parlamentu. Lider Nikos Mihalolijakos proveo je 18 meseci u zatvoru zbog pripadanja kriminalnoj organizaciji. Članovi njegove stranke bili su umešani u ubistvo jednog ekstremnog levičara, a portparol ima tetovažu kukastog krsta. Finska - Finci, 19% podrške Evroskeptična i antiimigrantska stranka nekada poznata kao Pravi Finci. Lider stranke, koja je od 2015. druga po snazi u Finskoj je Timo Soini. Danska - Danska narodna partija, 12% podrške Antiimigrantska partija, čija je liderka Pija Kjersgard. Ona je u nacionalnom i u Evropskom parlamentu. Holandija - Slobodarska partija 10% podrške Antisemitska, antiimigrantska i evroskeptična stranka uživa veliku popularnost u zemlji i ušla je u Evropski parlament. Lider partije Gert Vilders poznat je po govoru mržnje. Mađarska - Jobik 17% podrške Takozvani pokret za bolju Mađarsku treća je najveća partija u zemlji, a ušla je i u Evropski parlament. Lider stranke je Gabor Vona. Predstavlja se kao principijelna, konzervativna i radikalna patriotska hrišćanska partija, čiji je cilj zaštita mađarskih vrednosti i interesa Austrija - Slobodarska partija 17% podrške Antiimigrantska stranka, čiji je lider Hajnc-Kristijan Štrahe. Ušla je u nacionalni i Evropski parlament.
Z.S.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: NACISTI DA POROBE EU: Novi planovi, novi strah!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash