Posetioci online : 14
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
planeta - 16.01.2016
LAZANSKI OTVORENO: Neka tajkuni kupe s-300! VIDEO!

Postoje razni modaliteti kupovine raketnog sistema, barter poslovi i mnoge druge vrste kompenzacija...A mogli bi i tajkuni malo da se stisnu i odvoje pare za bezbednost svoje otadžbine, predlaže novinar Miroslav Lazanski Miroslav Lazanski, vojnopolitički komentator lista "Politika", javno je pozvao srpske tajkune da pokažu patriotizam, odreše kesu i plate ruski raketni sistem S-300, o čijoj nabavci se već mesecima priča u javnosti. Lazanski je objasnio da Srbija danas nema dovoljno novca za skupo naoružanje i rekao da bi pomoć bogataša mogla da bude jedno od rešenja.
Sve zavisi od nacionalne i političke volje. Ako nešto stvarno hoćete, ako vam nešto zaista treba, onda uvek možete naći izvor finansiranja. Ne mora to da bude budžet, može i od nekih kompanijskih para. Postoje razni modaliteti plaćanja raketnog sistema, i barter poslovi, razne vrste drugih kompenzacija, a mogli bi i naši tajkuni malo da se stisnu i odvoje pare za bezbednost otadžbine - naglasio je Lazanski u intervjuu za radio "Sputnjik", dodajući da Srbija ni slučajno ne može i ne sme sedeti skrštenih ruku dok se na Balkanu vodi besomučna trka u naoružavanju. Duguju državi Pošto smo ga zamolili da obrazloži "tajkunsku ideju", Lazanski za Informer kaže da bi biznismeni mogli ozbiljno da razmisle o njegovom predlogu.
- Tajkuni su svoje bogatstvo u velikom delu stekli zahvaljujući toleranciji države, a ne ličnim i poslovnim sposobnostima. Niko me ne može ubediti da su se obogatili na čist način. Oni bi učestvovanjem u kupovini S-300 za 20, 50 ili 100 miliona evra "kupili" ugled i odužili bi se narodu, a država bi imala velike koristi - objašnjava Lazanski, koji tvrdi da "tajkunska pomoć" u kriznim situacijama nije nepoznata pojava ni na Istoku, ali ni na Zapadu:
- Znate, naši tajkuni nisu državljani Kajmanskih i Devičanskih ostrva ili Kipra, već Srbije. To podrazumeva izvesne obaveze... Molim vas, pa to je svojevremeno Putin uradio sa ruskim oligarsima. To je u kriznim momentima uobičajeno i na Zapadu - ističe Lazanski. Na drugoj strani, Momir Stojanović, predsednik Odbora za bezbednost, ocenjuje da je ovo odlična ideja. - Problem je, međutim, to što u Srbiji odavno nema nacionalne solidarnosti bogataša, od kojih su neki možda i nezakonito stekli imovinu. Oni bi svojim novcem stvarno mogli konkretno da pomognu državi, a Srbiji zaista jeste potrebna jaka protivvazdušna odbrana - poručuje Stojanović. Tajkuni ćute Sasvim je interesantno da gotovo niko od viđenijih biznismena juče nije želeo da komentariše Lazanskog i njegovu ideju. Jedini se osmelio Milo Đurašković, vlasnik "Nibensa" optužen za pljačku putarskih firmi. - Kad bi mi država vratila ono što mi je otela, poklonio bih joj sve vraćeno. Onda bi me prosečan čovek pitao: A šta bi se tu promenilo? Ništa. Tako sam ja sa mojom Srbijom na nuli - zaključuje Đurašković.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: LAZANSKI OTVORENO: Neka tajkuni kupe s-300! VIDEO!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash