Posetioci online : 18
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 28.May.2018

sve što ste hteli da znate
zonax - 13.12.2015
Najveće otkriće 21. veka: Pronađena planeta IKS! VIDEO!

Naučnici tvrde da je moguće da su otkrili čuvenu i neuhvatljivu planetu Iks na ivici Sunčevog sistema, ali kažu i da još uvek ne mogu ništa sa sigurnošću da tvrde. Planeta Iks, koju astronomi već decenijama traže, je navodno velika, tamna pojava sa gravitacijom dovoljno jakom da može da preusmeri puteve planeta u orbiti. Međutim, ona je uvek izmicala i najbrilijantnim umovima astronomije.
Grupa astronoma je izjavila da su pronašli ne jedan, već dva objekta koji bi mogli da budu „planeta Iks“. Oni će uz pomoć moćnog teleskopa ALMA koji se nalazi u pustinji Čilea pokušati da dopru do ove planete.
Iako su astronomi pažljivo objavili svoj rad, tražeći od kolega da im ukažu na moguće greške, već su na udaru struke – mnogi tvrde da je reč o običnoj greški. Za sada postoje tri mogućnosti da se objasni ono što su videli: da je reč o asteroidu koji prolazi negde pored Urana, da je reč o smeđem patuljku koji se nalazi na samoj ivici ili van Sunčevog sistema, ili da je reč o planeti veličine Zemlje koja je dosta udaljenija od Plutona.
Z.S.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Najveće otkriće 21. veka: Pronađena planeta IKS! VIDEO!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash