Posetioci online : 119
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 28.May.2018

sve što ste hteli da znate
hrana - 25.09.2015
Da li znate šta je Ama? Toksini su uzrok skoro svih bolesti i poremećaja u našem organizmu! (VIDEO)

Mnoge stvari nisu jasne zapadnoj civilizaciji ili još bolje reći zapadnoj medicini, gde ispred svih oblasti - istupa, ili se izdvaja, klasična medicina koja tretira bolesti ili skoro sva oboljenja na osnovu simptoma. Zbog toga smo neretko i svedoci sve većih grešaka, iz dana u dan,koje se učestalo ponavljaju! Naravno da mislimo na one takozvane "medicinske greške" koje padaju u zaborav u većini slučajeva, jer se to onda pripisuje sudbini, ili rodbina nije zainteresovana da istraži uzrok nekvalitetnog lečenja . . . Sada Vam postavljamo pitanje, da li znate šta je to Ama?
Sada ćemo vam pojasniti šta je Ama . . . Do bolesti može doći zbog više uzroka. Neki krive spoljašnje napadače - viruse, bakterije i parazite. Drugi tvrde da bolesti dolaze "iznutra", da se razboljevamo kada je poremećena ravnoteža u našem organizmu. Naše zdravlje može poremetiti stres, nezdrav način života, toksini u našem okolišu i nepravilna prehrana. Ayurveda ističe važnost ishrane i tvrdi da je ona uzročnik većine bolesti gde se stvaraju Ama - toksini koji nastaju u našem probavnom traktu i šire se dalje, uzrokujući poremećaje i bolesti.
Šta je to Ama . . ? Dok je zapadnoj medicini pojam Ame potpuno nepoznat, u ayurvedi je prepoznat kao uzrok skoro svih poremećaja i bolesti u našem organizmu. Ama je toksični nusproizvod koji se stvara u probavnom traktu ako naša probavna vatra nije dovoljno jaka ili je preopterećena prejedanjem, lošim kombiniranjem namirnica i konzumiranjem nezdrave hrane. Prema ayurvedi, naša se probava sastoji od sedam probavnih vatri (dhatavagniji), što je u ayurvedi važno pri dijagnostici uzroka bolesti. Moderna medicina nažalost obično ne traži takve uzroke pa se najčešće bavi samo simptomima bolesti kada se bolest već razbuktala.
Šest stadijuma bolesti: Nakupljanje toksina kroz duže vremena uzrokuje bolesti i poremećaje kroz šest stadijuma ili nivoa. 1. Sancaya ili nakupljanje, nastaje kada se ama skuplja u određenom telesnom kanalu, što uzrokuje blokadu i sprečava opskrbu hranjivim sastojcima. 2. Prakopa ili pogoršanje stanja, nastaje kada dolazi do poremećaja doša usled blokada u njihovim kanalima. 3. Prasara ili širenje, nastaje kada se blokirana doša nastavlja širiti ostalim kanalima u koje obično ne pripada i uzrokuje poremećaje. 4. Sthana-samsraya ili lokalizacija, nastaje kada se, usled blokade, preusmerena doša nakupila u dovoljnoj količini u delu tela u kojem obično ne obitava i počinju se pojavljivati prvi simptomi bolesti. 5. Vyakti ili manifestacija bolesti, nastaje kada se bolest pokazuje sa svim svojim simptomima. 6. Bheda ili diferencijacija, nastaje kada bolest dobiva obeležje vata, pitta ili kapha bolesti.
Ovo su simptomi Ame: Svi, u većoj ili manjoj količini, imamo Amu u telu. Dobro je znati prepoznati njene simptome. Simptomi Ame uključuju: • bele naslage na jeziku • osećaj tromosti, nadutosti i pospanosti, posebno nakon jela • žudnju za „brzom hranom“ i slatkišima • loš izgled kože • zadah iz usta • prekomerno znojenje • često stvaranje gasova i zatvor • izrazito neugodan miris stolice • sivkastu kožu i beloočnice bez sjaja • žute zube • nedostatak koncentracije i depresiju
Kako zaustaviti stvaranje Ame: Stvaranje Ame možete sprečiti umerenom ishranom. Jedite sporo, polako žvačući, kako biste prepoznali kada vam telo kaže da ste siti. Najčešće hranu samo gutamo i ne prepoznajemo osećaj sitosti, nego "natrpanosti". Sva neprobavljena hrana koja ostane u nama nakon svakog obroka se pretvara u Amu. Podelite svakodnevnu prehranu u više manjih obroka. Pet obroka dnevno preporučuju i zapadnjački nutricionisti (užina jutarnja, doručak, ručak, užina, večera, te noćni obrok po potrebi). Svaki put unesite manju količinu hrane - ona će svaki put biti do kraja iskorištena. Namirnice s kojima trebate biti oprezni su slatkiši, hleb od belog brašna, testenina, te mlečni proizvodi i meso. Sve ove namirnice stvaraju Amu pa ih trebate što više izbegavati. Unosite u organizam više namirnica koje eliminiraju Amu, poput zelenog lisnatog povrća i integralnih žitarica.
Kako eliminisati Amu: Najbolji lek za regulisanje Ame je post. Nekoliko dana na voćnim i povrćnim sokovima dovest će organizam izmučen prejedanjem i nepravilnom ishranom u bolje stanje. Preporučujem da postite kada god za to imate prilike. Ipak za rešavanje već postojećeg oboljenja je potreban dugoročniji tretman. U ovom slučaju se najbolje obratiti ayurvedskom lekaru, koji će vam dati upustva za ishranu u skladu s vašom došom i preporučiti ayurvedski oporavak. Lekovi i začini koji potiču rad probavne vatre su još jedan način izbacivanja Ame iz tela. Među njima su đumbir, plod pippali (piper longum) i crni papar. Ova tri začina su sastojci preparata za regulaciju probave koji se zove trikatu. Za eliminaciju Ame iz tela služi i triphala - popularni ayurvedski lek koji pomaže balansiraju doša i izbacivanju toksina iz organizma. Ayurvedski tretmani (ayurvedska masaža, svedana, snehana) također mogu pomoći u čišćenju organizma od Ame. Bakterije, virusi i paraziti zaista mogu uzrokovati mnoge bolesti, ali oni ne mogu napasti zdrav i snažan organizam. Ojačajte vaš organizam i obranite se od bolesti uspostavivši prirodnu ravnotežu doša uz pomoć pravilne ishrane i redovitog čišćenja organizma od toksina. M.D.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Da li znate šta je Ama? Toksini su uzrok skoro svih bolesti i poremećaja u našem organizmu! (VIDEO)
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash