Posetioci online : 110
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 19.Jun.2019

sve što ste hteli da znate
bilje - 20.09.2015
ČAROBNA BILJKA: Tamjan podiže imunitet i leči mnoge bolesti poput tumora mozga!!

Kroz celu istoriju čovečanstva, tamjan je upotrebljavan prilikom lečenja raznih bolesti, a pri tome nisu primećene nikakve nuspojave. Kroz celu istoriju čovečanstva, tamjan je upotrebljavan prilikom lečenja raznih bolesti, a pri tome nisu primećene nikakve bitnije nuspojave. Toksikološka istraživanja u novije vreme, takođe su pokazala da su ekstrakti tamjana sigurni kako za spoljnu upotrebu, tako i za unutrašnju. Aktivni sastojci ove biljke su monoterpeni, diterpeni, seskviterpena ugljovodonici i bosvelijske kiseline. Smatra se da upravo zbog bosvelijske kiseline, biljku tamjan odlikuju protivupalna i analgetička svojstva.
Uticaj tamjana pokazao se delotvoran i kod tumora na mozgu, i nekoliko vrsta karcinoma.
U aromaterapiji, tamjan se koristi za ublažavanje i lečenje depresije, histerije, stresa i napetosti. Zapaljena tamjan smola obično ima dosta intenzivan miris, pa kod određenih osoba može izazvati neprijatnost. Smatra se da inhaliranjem ili jednostavnim udisanjem ulja tamjana možemo ublažiti probleme sa disanjem kao što su: alergije, astma, bronhitis, sinusitis, prehlade itd. Za ovaj eksperiment dovoljno je nakapati tamjanovo ulje na dlan, te tokom dana nekoliko puta udisati.
Još jedan običaj stanovnika Indije je žvakanje tamjana radi zdravlja zuba i usne duplje. Zbog svojih antimikrobnih svojstava, veruje se da tamjan sprečava infekcije.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: ČAROBNA BILJKA: Tamjan podiže imunitet i leči mnoge bolesti poput tumora mozga!!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash