Posetioci online : 139
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 17.Aug.2018

sve što ste hteli da znate
itmob - 17.09.2015
OPREZNO: Ova aplikacija nam meri osobine na Fejsbuku!

KEMBRIDž – Univerzitet u Kembridžu plasirao je novu internet alatku pomoću koje se, na osnovu podataka o lajkovima, mogu proceniti ključne psihološke osobine, religiozni i politički stavovi, inteligencija i sreća korisnika društvene mreže „Fejsbuk“. Fejsbuk ima veliku količinu podataka o korisnicima, između ostalog, sa kojim profilima dolazite u kontakt, koliko vremena provodite posećujući ih, kao i sve što ste naveli u porukama, a ova nova internet alatka koristi podatke o lajkovima kako bi izgradila sliku o korisniku pomoću koje može da mu prilagodi „njuz fid“, odnosno kontinuirani prenos novosti, kao i reklame za određene ciljne grupe, preneo je danas britanski Telegraf. Centar za psihometriju Univerziteta u Kembridžu napravio je internet alatku koja koristi samo lajkove, i nijedan drugi podatak, kako bi napravila sliku ličnosti korisnika društvene mreže, saopštava Beta. Alatka pod nazivom „Apply Magic Sauce“ (Primeni čarobni sos) pomoću lajkova procenjuje pol, inteligenciju, životno zadovoljstvo, seksualnu orijentaciju, političku i versku opredeljenost, obrazovanje, bračni status, kao i osobine ličnosti a osmislili su je istraživači, a ne sam Fejsbuk.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: OPREZNO: Ova aplikacija nam meri osobine na Fejsbuku!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash