Posetioci online : 18
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Jan.2020

sve što ste hteli da znate
zanimljivosti - 20.08.2015
Tragači za zlatom pronašli gomilu zlata u 15 vagona!

Neverovatno, i to čudo se desi! To je stvarno velika sreća i ništa više. Dvojici muškaraca koji su pronašli oklopni voz dug 151 metar pun dragocjenosti i oružja, a pripadao je Vermahtu, pripašće 10 posto vrednosti od celokupnog iznosa procenjenih dragocenosti.
VALBŽIH - U Poljskoj pronađen nacistički voz prepun zlata. Radi se o nacističkom vozu koji je do sada bio samo legenda. Njega su navodno pronašla dvojica muškaraca skrivenog u davno zaboravljenom tunelu u poljskim planinama. Voz je nestao pre 70 godina kada su nacisti pokušavali da sakriju svoje blago od sovjetske Crvene armije. Prema lokalnoj legendi, voz je pun dragocenosti, zlata, dragog kamenja i oružja, a bio je poslat na jugozapad kroz planine prema granici. Sada su dvojica muškaraca svoje otkriće prijavili vlastima, a pripast će im 10 posto od vrednosti voza dugog 151 metar.
"Advokati, vojska, policija i vatrogasci rade na ovom slučaju. Na lokaciji gde je voz pronađen ranije nikada nisu vršena iskopavanja. Ne znamo šta ćemo sve da pronađemo", izjavila je Marika Tokarska, član veća distrikta Valbžih.
Lokalni mediji javljaju da je ovajvoz nestao 1945. godine. Krenuo je iz tada istočnonemačkog grada Breslaua, današnjeg Vroclava, u vreme kada je Crvena armija napredovala krajem Drugog svetskog rata. Mediji tvrde da je oklopni voz pripadao Vermahtu, vojsci nacističke Nemačke.
Radio Vroclav objavio je da je voz ušao u tunel u blizini dvorca Ksaz u planinskoj regiji Lover Silesian te da nikad nije izašao. Tunel je kasnije zatrpan, a njegova lokacija zaboravljena. Isti radio je objavio da je voz pun oružja, industrijske opreme i dragocenosti, piše Dejli mejl.
"Neki ljudi su već tražili voz i oštetili šine, ali nikad ništa nisu pronašli", rekla je istoričarka Joana Lamparska. U slučaju "Zlatni voz" nacističke snage su poslale 24 vagona iz Budimpešte prema Nemačkoj, koji su bili puni porodičnog blaga uključujući zlato, srebro i slike, a ukupna vrednost se procenjuje na 176 miliona evra.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Tragači za zlatom pronašli gomilu zlata u 15 vagona!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash