Posetioci online : 19
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Jan.2020

sve što ste hteli da znate
zanimljivosti - 15.07.2015

Jedino pravilo je da morate stalno da se krećete, inače ćete potonuti kao u živo blato. Hodanje po vodi, to mora da je čudo, zar ne? Možda i nije. Šta ako to svako može da uradi? Sve što vam treba kako biste izveli ovo čudo je - kukuruzno brašno. Mada se brašno može sipati kao tečnost, on se u određenim okolnostima ponaša kao čvrsta materija. Rezultat toga je da brašno (obelk) možete sipati u bazen i potom trčati po vodi, igrati fudbal... Jedino pravilo je da morate stalno da se krećete, inače ćete potonuti kao u živo blato.
Ukoliko dodate kukuruzno brašno u vodu dobijete nešto što naučnici zovu "oobleck". U pitanju je "nenjutonska" tečnost, što znači da se ne ponaša kao ostale tečnosti.
Pogledajte ovaj uzbudjujući video:
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu:
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash