Posetioci online : 122
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 22.Jul.2018

sve što ste hteli da znate
UKUPNO: 244 PLANETA
NOVO ORUŽJE ZA SRBIJU: Migovi i borbeni helikopteri...
Srpsko vazduhoplovstvo biće obnovljeno lovačkim avionima „mig-29“ i jurišnim helikopterima „mi-24“, koji su trenutno u sastavu ruske vojske. BEOGRAD - Srpska vojna avijacija mogla bi uskoro biti pojačana sa najmanje 20 ruskih borbenih aviona i helikoptera. Kako saznajemo, Rusija će Srbiji dati lovačke avione „mig-29“ i jurišne helikoptere „mi-24“, što će znatno poboljšati stanje u našem prilično oronulom vazduhoplovstvu. Avioni „mig-29“, koji bi bi uskoro mogli da stignu u Srbiju, trenutno su deo ruskog 31. lovačkog avijacijskog puka iz baze Milerovo. Ta jedinica će se do kraja godine snabdeti najsavremenijim avionima „suhoj“, a više od 30 „migova“ praktično će biti stavljeno u otpis.
Rusija može opremiti Vojsku Srbije puno brže od Zapada
BEOGRAD – Srbija će nabaviti od Rusije deo naoružanja, a o čemu je reč možda će se konkretnije znati već sutra posle sastanka srpskog premijera Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. U svakom slučaju, kako je rekao srpski premijer, Srbija će nastojati da deo naoružanja proizvodi u saradnji s Rusijom. Vojni analitičar Jevgenij Krutikov, kolumnista internet portala „Vzgljad“, kaže u intervjuu za Sputnjik da upravo Rusija može da opremi srpsku vojsku i to mnogo jeftinije i brže nego neke zapadnoevropske zemlje ili Sjedinjene Američke Države. — Jačanje odbrambene sposobnosti Srbije je neophodno, ali ne kako bismo je postavili u nekakvu zavisnu poziciju od ruskog naoružanja. Ako bi srpska armija bila povezana sa Rusijom putem ugovora, tu ne bi bilo ničeg lošeg. Mnoge svetske države zavise od namenskih industrija drugih država. Zašto bi Rusija jačala odbrambenu sposobnost Srbije? Kako bi se napravila neka vrsta ravnoteže prema Hrvatskoj, koja povremeno dobija poklone od SAD u obliku oklopnih vozila, helikoptera, a čak, ako je verovati informacijama, dobiće i sistem M270MLRS? — Srbija se prilično dugo, možda desetak godina, nije bavila svojom vojskom. To jest, nije bilo nikakvog procesa ozbiljnog naoružavanja niti stvaranja taktičke vojne doktrine. Srbija tek sada definiše svoje potencijalne opasnosti. Niko ne govori kada će se taj proces završiti. Svaka država ima svoju doktrinu i to je preduslov da se armija dovede u određeno stanje shodno potrebama. Savršeno je jasno da Rusija može opremiti srpsku vojsku brže i mnogo jeftinije nego nekakvi evropski ili američki partneri. Rusko oružje je mnogo primenjivije za Balkan. Nema potrebe da se vojska iznova obučava. Uz to, srpska vojska se delimično orijentiše na sopstvenu namensku industriju. Upravo „lazar-2“ je srpski proizvod.
Đihadisti gube bitku sa Rusijom! VIDEO!
U Siriji se iz dana u dan menjaju stvari i situacija na terenu. Velike uspehe beleži Ruska avijacija i Asadova vojska... Najveći utisak koji je na svetsku javnost ostavila ruska operacija vazdušnih udara u Siriji jeste fakt da je Rusija za nekoliko dana uništila više ciljeva Islamske države nego što su to učinili Amerika i njeni NATO saveznici za godinu dana.
GENERAL ZAHRUDIN IZ SIRIJE: Teroristi samo napadnite, idete odmah u grob! VIDEO!
Zbog razaranja grada sirijska vojska mora da razvije posebnu taktiku ulične borbe jer uništene zgrade ne dozvoljavaju oklopnim vozilima prostor za manevar Deir ez-Zor je grad koji je pod opsadom već tri godine i nalazi se u samom centru Islamske države. Snage lojalne predsedniku Bašaru al Asadu brane svoje pozicije u Deir ez-Zoru i ne daju da on u potpunosti padne u ruke terorista. Centar Deir ez-Zora je sada ruševina, a militanti uništavaju istorijske spomenike ne samo u Palmiri, već i u manje poznatim gradovima kao što je Deir ez-Zor.
RUSI TRAŽE IZMEŠTANJE UN: Ovoj organizaciji nije mesto u SAD!
MOSKVA – Vjačeslav Nikonov, član stranke „Jedinstvena Rusija“, u Državnoj Dumi je izašao sa inicijativom da sedište Ujedinjenih Nacija bude izmešteno iz Sjedinjenih Američkih Država u neku drugu zemlju. "Svet se menja i s njim mora da se menjaju i Ujedinjene Nacije. Promene su neophodne! Oni moraju da budu slika rasta novih centralnih faktora, a to su naši partneri iz bloka BRIKS.“ – kaže Nikonov, prenela je ruska novinska agencija RIA Novosti. Po njegovim rečima, ne može sedište Ujedinjenih Nacija da bude u zemlji koja je za poslednjih 20 godina pod sankcije stavila pola sveta.
ISLAMISTI POGODILI: Radovali se obaranju helikoptera, ali su se prevarili! VIDEO!
Od prevelike želje su obnevideli da je helicopter preživeo, a zatim je nastupilo razočarenje u redovima fanatika... Ali krenimo ispočetka: Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome pripadnici Islamske države pogađaju helikopter sirijske vojske. Pogodak je bio direktan, u levu stranu, i izgledalo je da bi od tako razornog pogotka helikopter Mi-8 trebalo da se razleti u paramparčad. Iz tog razloga nastalo je i oduševljenje među islamistima i krenuli su uzvici „Alah uegber, alah uegber“.
SIRIJKA ODGOVORILA: Nikad ne bi živela u Sloveniji, to je jadna država! (VIDEO)
Neverovatno, ali ipak istinito! Kada čovek može da bira, zaista što bi bio u polurazvijenoj zemlji, ma koliko nama bila draga Slovenija, ona nije ni izbliza po bilo čemu kada je u pitanju veoma razvijena Nemačka! Nema tu nikakvih iluzija što se tiče navodnog organizovanog prebacivanja izbeglica u Nemačku, ili pak nekih drugih teorija zavere u koje više i mala deca, što idu u vrtić, ne veruju! Jednostavno je tako, ljudi su inteligentni, dobro poznaju medjunarodno pravo, u njihovoj zemlji je ratno stanje, i po svim medjunarodnim zakonima oni imaju pravo na legalni azil u bilo kojoj državi sveta. Kada je već tako, logično je da svoje pravo realizuju u najbogatijim zemljama sveta, te stoga ne treba da nas čudi odgovor ove mlade Sirijke.
Brodovi iz Rusije lansirali projektile na ISIL! VIDEO!
MOSKVA – Ministar odbrane Ruske Federacije, Sergej Šojgu, izvestio je ruskog predsednika Vladimira Putina da su četiri ruska ratna broda ispalila rakete na pozicije Islamske države u Siriji i uništili 18 ciljeva. Uskoro se može očekivati dolazak i novih brodova sa specijalnom opremom, kao i bešumnih podmornica koje je veoma teško registrovati bilo kojim od savremenih radarskih sistema...
POBEGLI PO CENU ZATVORA: 250 Tunižana iz redova ID pobeglo kući!
TUNIS – Ministar odbrane Tunisa Farhat Horčani izjavio je kako se od početka ruske vazdušne kampanje u Tunis vratilo više od 250 državljana koji su se borili na strani tzv. Islamske države. Pretpostavlja se da se najmanje 5.000 Tunižana bori za neku od brojnu radikalnih frakcija koje operiraju na području Sirije, Iraka i Libije. Posebno indikativno, prema njegovom mišljenju, jeste to što borce, pri povratku u zemlju, očekuje dugogodišnja zatvorska kazna. Ministar Horčani izjavio je kako njegova zemlja ulaže velike napore u suzbijanju terorizma, a posebno nakon terorističkog napada u junu, u kojem je ubijeno najmanje 27 osoba. Tunižani nisu jedini koji beže od Rusa. Naime, pojedini sirijski vojni izvori izneli su podatak da je od početka ruskih napada iz Sirije pobeglo više od 3.000 militanata.
POBEDIO LUKAŠENKO: Zbog pobede Lukašenka EU uklonila sankcije Belorusiji!
MINSK – Savet Evropske unije suspendovao je sankcije protiv Belorusije, a ova mera važiće u naredna četiri meseca, izjavio je državni sekretar za evropske poslove francuskog Ministrstva spoljnih poslova Arl Dezir, prenose RIA Novosti. Prekid sankcija odnosi se samo na crnu listu biznismena i fizičih lica, dok je embargo na trgovinu oružjem ostao. Dezir je takođe podvukao da bi sankcije mogle biti obnovljene u bilo kom trenutku, ako je to potrebno. Hrvatska ministarka inostranih poslova Vesna Pusić, s druge strane, rekla je da je uloga Belorusija značajna u procesu stabilizacije EU.
< 1 2 3
4
5 6 7 8 9 > >>
ukupno: 25 strana
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash