Posetioci online : 115
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 22.Nov.2019

sve što ste hteli da znate
zanimljivosti - 04.09.2015
Singapur najskuplji grad!

Jedna od azijskih ekonomskih prestonica, Singapur, proglašen je za najskuplji grad na svetu, a prošlogodišnji "šampion" Tokio pao je na šesto mesto. Ovogodišnju listu čine i Pariz, Oslo, Cirih i Sindej. Na vrhu liste 131 najskuplje metropole za život popeo se Singapur. Snažna valuta u kombinaciji sa visokim troškovima života i održavanja automobila doprineli su da ovaj grad-država ponese titulu najskupljeg.
Uprkos tome što "održavanje automobila" u ostatku bogatog sveta i nije neka velika stavka, ono je u Singapuru neverovatan luksuz.
Zbog problema ograničenih prostora, vlasti tog grada nametnule su ogromne dažbine. Primera radi, nova "tojota kororila altis" u Singapuru košta 110.000 dolara, a u susednoj Maleziji 35.000 dolara. Singapur je sa vrha svrgao Tokio, a osim već pomenutih faktora, Singapur je i najskuplji kada je u pitanju kupovina odeće.
Osim Pariza i Ciriha, koji se već tradicionalno nalaze u vrhu ove liste, ove godine plasirali su se i Oslo i Sidnej. Prestonice Francuske i Norveške nalaze se na drugom i trećem mestu, a slede ih Cirih i Sindej. Prošlogodišnji šampion, Tokio, sada je na šestom mestu. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Singapur najskuplji grad!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash