Posetioci online : 110
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 22.Nov.2019

sve što ste hteli da znate
zanimljivosti - 04.09.2015
Kuća imuna na prirodne katastrofe!

Američki stručnjaci arhitektonskog biroa napravili su „Cunami kuću“ koja može da izdrži najgore uslove u prirodi - jake vetrove, oluju, pa čak i cunami. Ova građevina ima zidove koji se razdvajaju, kao i temelje od metar i po koji su projektovani da izdrže udare talasa velike brzine i snage. Arhitektonski biro "Designs Northwest Architects", napravio je „Cunami kuću“ koja može da izdrži i najgore uslove u prirodi - jake vetrove, oluju, pa čak i cunami.
„Cunami kuća“ izgrađena je u američkoj državi Vašington, u regionu Kamano ostrva, koji je sklon čestim poplavama. Prizemlje nazvano „poplavna soba“ je višenamenski prostor koji se može pohvaliti zidovima projektovanim da se razdvoje ako cunami pogodi kuću, ostavljajući na taj način konstruktivni integritet gornjih spratova netaknut.
Taj objekat smešten na obali ima dva sprata i potkrovlje, kao i temelje od metar i po koji su projektovani da izdrže cunami talase velike brzine i snage. Posledice vremenskih nepogoda u tom delu sveta mogu da budu pogubne. Primera radi, uragan „Katrina“ i nedavni polarni vrtlog koji je snegom zatrpao velike delove Severne Amerike, razorili su brojne domove.
Glavni životni prostor se nalazi na drugom spratu kuće, a pristupa mu se preko jakih čeličnih stepenica izrađenih od savijenih ploča. Sprat sadrži kupatilo, kuhinju i trpezariju, glavnu spavaću sobu i spavaću sobu u potkrovlju u koju se stiže merdevinama.
Dekor je izrazito industrijski i ne zahteva mnogo održavanja, a staklo, drvo i beton najviše dominiraju u enterijeru. Arhitekte biroa "Designs Northwest Architects" su, ipak, nastojale da dodaju toplinu u glavnim životnim oblastima uz upotrebu kedrovine i obiljem prozora koji obezbeđuju dovoljno prirodnog svetla. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Kuća imuna na prirodne katastrofe!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash