Posetioci online : 18
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 11.Aug.2020

sve što ste hteli da znate
zdravaishrana - 25.02.2017
Kako da izlečite šećernu bolest

Neprekidan i svakodnevni unos slatkiša, odnosno prostih ugljenih hidrata, iznuruju vaš pankreas crpeći ogromne količine insulina, odovodeći vas potpuno neprimetno u neželjene vode prve blaže forme dijabetesa... Sve bi to bilo u redu, kada dijabetes poznatija kao šećerna bolest, ne bi radio ono što nije poželjno, a to je veliki udar na vaše vitalne organe, posle koga možete da očekujete još veća njihova oštećenja!
Ali ne brinite! postoje ili dolaze nove metode lečenja ove opasne bolesti. Pankreas možemo naterati da se regeneriše pomoću specijalnog režima ishrane i tako izlečimo šećernu bolest! Fini mehanizmi rada organa u telu mogu se ponovo pokrenuti načinom ishrane, pišu mediji. Naučnici su izuzetno uzbuđeni rezultatima novog istraživanja koje pokazuje da poseban režim gladovanja može da leči dijabetes.
Rezultati su pre dva dana objavljeni u međunarodnom medicinskom časopisu "Ćelija", a pokazuju da gladovanje reprogramira ćelije pankreasa. Da bi se obuzdali simptomi dijabetesa potrebno je uspostaviti ponovo funkciju pankreasa - ovo je organ koji kontroliše nivo šećera u krvi. Za to su zadužene specijalne - beta ćelije - u pankreasu, koje detektuju koji je nivo šećera i otpuštaju insulin kad god on postane previsok.
Osim što ćete vidno smanjiti kilograme, ovaj režim ishrane može regulisati krvni pritisak i smanjiti nivo šećera u krvi! Upravo te ćelije mogu se regenerisati kontrolisanim gladovanjem, kakvo je u pomenutom istraživanju izvođeno na eksperimentalnim životinjama. Preneto ljudski jelovnik, ono bi odgovaralo posnoj ishrani, sa oko 800 do 1000 kalorija dnevno, zasnovanoj pre svega na supama i orašastim plodovima. Ovakvo gladovanje traje pet dana, a zatim se produžava sa 25 dana ishrane pune svega po želji. Ritam smene gladovanja i gozbe, tvrde naučnici, povlači "okidač" za restart pankreasa i on ponovo uspostavlja svoje normalno delovanje. Rezultati su bili povoljni i kod tipa 1 i kod tipa 2 dijabetesa.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Kako da izlečite šećernu bolest
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash