Posetioci online : 14
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 28.May.2018

sve što ste hteli da znate
hrana - 06.06.2016
Orlovi posetili restoran Novaka Đokovića

Novak je pozvao u goste najveće talente Srbije u fudbalu, iako je on u međuvremenu vodio uspešnu istorijsku borbu na turniru u Parizu na uvek neugodnoj šljaci, ali kako on sam kaže - "treća sreća", u njegov restoran stigli su gosti... Fudbaleri Srbije, koji su sinoć u Monte Karlu igrali prijateljski meč sa Rusijom, bili su Novakovi gosti u restoranu "Ekvita". Đoković ih je pozvao da svi dođu na večeru, a kako je bio zauzet pripremama za finale Rolan Garosa, gostima se obratio putem video-linka i poželeo im svu sreću. "Orlovi" kažu da su proveli prijatno veče u Noletovom restoranu, da im je bilo zanimljivo da probaju veganske specijalitete i da su zahvalni velikom asu na pozivu.
Malo iznad same obale mora u najluksuznijem evropskom gradu, na pedesetak metara od čuvenog tunela Larvoto koji ste sigurno zapamtili ako ste barem jednom pogledali trku Formule 1 iz Kneževine Monako, nalazi se restoran srpskog teniskog asa.
Došli smo s namerom da probamo neki od specijaliteta - priča poznati novinar. Nailazimo na prijatan ambijent, niz fino uređenih lokala (kao da ovde postoje neki drugačiji) i stižemo do onog koji tražimo - Ekvita! Tamo gde se ponuda bazira na veganskim namirnicama, kao što su salate, lazanje, vrapovi, sveži zeleni sokovi ili poslastice poput torte od manga, tapioke... Ipak, "poljubili" smo vrata, jer restoran još nije počeo zvanično sa radom. Ispred srećemo mlađeg čoveka, u srednjim tridesetim godinama, koji nam ljubazno kaže:
- Lokal još ne radi, svečano otvaranje biće narednog petka. Pitamo ga zar nije Novak već sa prijateljima iz Srbije, Viktorom Troickim, Nenadom Zimonjićem, odnosno sa rivalima s turnira Berdihom, Dimitrovim i Marejom organizovao svečanu proslavu i predstavio privatni biznis. - To je više bila privatna zabava, nešto poput VIP otvaranja. Tek od sledeće nedelje počeće da radi punim kapacitetom. Kad je naš sagovornik već tako dobro potkovan informacijama, pitamo ga poznaje li lično Novaka Đokovića. - Naravno, odlično se poznajemo - kaže uz osmeh i onda se otvara: - Zovem se Li i šef sam ovog restorana. Novak mi je gazda. Kakav je? Izvanredan, najbolji gazda kojeg sam imao, sjajan tip.
Obožava kajmak Šef Novakovog restorana Li kaže da voli Srbe, sa mnogo njih sarađuje upravo u restoranu "Ekvita", ali još nije bio u našoj zemlji. Ipak, zna da se tamo dobro jede i da je hrana izvanredna. - Imate ono, kako se zove, belo je i liči na sir, ali nije sir. Kako se to zove, izvanredno je?! Nije teško zaključiti da Irac misli na - kajmak. - Daaaa, kajmak! Čoveče, kako je to dobro, koliko je ukusno. Doneo mi je jedan od kolega iz Srbije, čini mi se tri kilograma, ali ja sam to smazao za nedelju dana. Čuo sam i za ćevapčiće. Jedva čekam da dođem u Beograd da probam sve
Ne otkrivamo sagovorniku da smo novinari da ga ne bismo uplašili, ali mu saopštavamo da smo iz Srbije. On nam poručuje da moramo da budemo ponosni na Novaka. Nastavljamo razgovor u šaljivom tonu i kažemo mu da Novakov restoran sa zdravom hranom, koja se bazira na povrću i voću, ne bi mogla da prođe u Srbiji, jer su nam meso i mesne prerađevine obavezne u svakom obroku. Li se na to potapšao po blago zaobljenom stomaku i uz smeh nam odgovorio: - Pa da li vam delujem kao neko ko slabo jede meso? Naravno da jedem meso, ali ovde spremamo ono što gazda Novak kaže. Samo zdravo i prirodno! U tom času iz "Ekvite" izlazi čovek koji je Lijevih godina i poziva našeg sagovornika da se vrati u restoran. Svečano otvaranje se bliži, a pripreme privode kraju. Sve, međutim, mora biti dovedeno do perfekcije, uostalom kao i igra Novaka Đokovića. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Orlovi posetili restoran Novaka Đokovića
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash