Posetioci online : 17
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 17.Jul.2018

sve što ste hteli da znate
planeta - 19.04.2016
ŠOKANTNO: Saudijska arabija učestvovala u razaranju Bliznakinja u SAD!

Vlasti Saudijske Arabije su zapretile administraciji predsednika SAD Baraka Obame da će rasprodati imovinu u SAD u vrednosti od 750 milijardi dolara ako Kongres usvoji zakon koji bi omogućio da se saudijskoj državi sudi za umešanost u terorističke napade 11. septembra 2001. Pretnju koja bi mogla imati ne samo ekonomske već i ozbiljne diplomatske posledice administraciji Baraka Obame doneo je saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-Jubeir koji je posetio Vašington. Saudijska Arabija najavila je da će ukoliko SAD uperi prst u njih kao pomagače koji su teroristima dali potporu za terorističke napade u septembru 2001. prodati vrednosne papire i drugu imovinu u SAD od 750 milijardi dolara.
Procene ekonomista su da bi takav potez američkog saveznika na Bliskom istoku mogao čak i da poljulja dolar. Drugi veliki problem je vojna saradnja. SAD i Saudijska Arabija tradicionalni su partneri, a u borbi za prevlast u muslimanskom svetu između ove zemlje i Irana SAD je otvoreno na strani Saudijaca. Na istoj su strani i u Siriji. Tenzije između dve strane izazvalo je Obamino zalaganje da se objavi i poslednje poglavlje istrage o napadima 11. septembra 2001. koji su teroristi Al Kaide izveli na SAD.
Tih 28 stranica, koji 13 godina stoje u fioci sa oznakom "pretnje nacionalnoj bezbednosti", navodno krije dokaze o finansijskoj povezanosti Saudijske Arabije i njenih bogatih državljana sa teroristima koji su izveli napade. Takođe, 15 od 19 otmičara aviona koji su učestvovaliu u napadima na SAD imali su saudijske pasoše, ali službeni Rijad je oduvek negirao bilo kakvu povezanost sa njima. Premda su porodice poginulih želele da pred sud izvedu saudijsku kraljevsku porodicu i organizacije zbog finansiranja terorista, to baš i nije moguće jer, prema zakonu iz 1976., druge zemlje i njihovi državljani imaju određeni nivo imuniteta pred američkim sudom. Intencija zakonskih izmena koje sada predlaže Senat je da izuzetak od toga budu one zemlje koje se povezuju s terorističkim aktivnostima. Ukoliko taj prijedlog prođe, Saudijska Arabija odgovarala bi sigurno pred američkim sudom za povezanost s napadima 11. septembra.
Predsednik Obama bi do juna trebao bi da odluči hoće li poslednje poglavlje istrage o terorističkim napadima na SAD u kojima je poginulo gotovo 3.000 ljudi biti objavljeno. "Saudijci znaju šta su učinili, mi znamo šta su učinili', kaže bivši senator Floride Bob Grahm koji veruje da će izveštaj razotkriti povezanost Saudijske Arabije sa napadima Al Kaide na SAD. Uostalom, i Osama bin Laden, čovjek koji je isplanirao napade i vodio terorističku organizaciju, bio je sin saudijskog milijardera povezanog sa kraljevskom porodicom, piše NJujork Tajms.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: ŠOKANTNO: Saudijska arabija učestvovala u razaranju Bliznakinja u SAD!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash