Posetioci online : 18
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 22.Jul.2018

sve što ste hteli da znate
brzevesti - 12.03.2016
IZNERVIRALE JE POPLAVE: Sve ovo dižem u vazduh i idem daleko odavde!VIDEO!

POŽEGA/LUČANI – Jutros je bila do ivice puta, sad, evo, preliva… Hoće, prokleta, opet meni u kuću – merio je nivo vode, zašle duboko u požeška polja, Savo Kuzmanović (77) iz Prijanovića, pa precizno ocenio da je vodostaj za samo dva sata porastao 10 centimetara. Taman je vodu uspeo da istera, da posuši pokućstvo i od loma koje mu je Zapadna Morava nalela prokrči dvorište, a već je opet bio u panici… Kiša je padala i širila onaj mutni nepregled ka njegovom imanju. – Od juče gledam u nebo hoće li stati… Lije li lije… – vrteo je glavom očajni starac, prateći bujicu koja je polako opet opkoljavala njegovu kuću. Par kilometara nizvodno, istom mukom su zabavljeni i u Lučanima. Bjelica se povukla u korito ali iza sebe ostavila poplavljena domaćinstva, močvare, tone ila kojim do kolegna gaca narod i gleda jade.
– Nema ovde više života! Za dve godine – dve poplave, to se više ne može podneti. Dođe mi da uzmem dinamit, da se izmaknem, sve ovo dignem u vazduh i odem daleko odavde, – kaže Dobrila, meštanka lučanskog naselja Dljin.
– Kažu, još će padati… Sita se ispadala… Plašim se, dabome da se plašim, ko zna šta će biti i gde ću zanoćiti noćas – veli ona. Bjelica je, kažu Lučanci, od preksinoć do juče ujutro osetno opala, ali tmurno nebo iznad Dragačeva nikome nije dalo spokoja. Očekujući nove padavine Lučanci su juče sušili kuće, podrume, garaže, preturali po izvaljenim ambarima, plastenicima, gledali da li je išta prekostalo posle potopa. – U ponedeljak kad je Bjelica proključala i udarila kroz dvorište nisam imao vremena da sklonim automobile. U garaži mi je potopljen „golf“ i ćerkin „fiat“, došla im voda skoro do krova. Sreća da smo stoku uspeli da evakuišemo – žalio se, plakao, Stevan Obradović iz Dljina, inženjer u penziji. Po blatu do kolena proveo je reportere kroz imanje… Pokazivao plastinik popločan ilom, garažu iz koje je nepogoda odnela iscepana drva, pelet, alat. Daleko mu je kuća od reke, ali voda mu se u prizemlju popela metar iznad patosa…
Kleo se da do juče u životu nije zaplakao. Kleo se i – plakao. Svuda širom lučana juče su dejstvovale pumpe za crpljenje vode, lopate, metle, šrmkovi…. U centru grada raspoređeni su džakovi sa peskom. U krugu fabrike „Milan Blagojević“ koja je do srede plivala u vodi, juče je vojska pravila odbrameni nasip. – Od ponedeljka smo ovde. Dižemo 1,5 kilometara dug grudobran između Bjelice i fabrike – raportirao nam je potpukovnik Safet Salihović iz Druge brigade Kopnene vojske.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: IZNERVIRALE JE POPLAVE: Sve ovo dižem u vazduh i idem daleko odavde!VIDEO!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash