Posetioci online : 119
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 28.May.2018

sve što ste hteli da znate
hrana - 16.01.2016
NEVEROVATNO: Mesna mafija truje ljude!

U mleveno meso nam trpaju hormone i antibiotike koji izazivaju rak... Stavljaju kožure, noge, masno tkivo, trtice... To meso stoji i po mesec dana u vitrinama, tvrdi Miroslav Stojšić, bivši načelnik Veterinarske inspekcije Mleveno meso koje kupujemo u prodavnicama prepuno je hormona, antibiotika i otrova koji izazivaju rak, upozorava Miroslav Stojšić, bivši načelnik republičke Veterinarske inspekcije! Bolesti koje izaziva nezdravo mleveno meso * rak želuca i debelog creva * povišen holesterol * crevne infekcije Prema njegovim rečima, u srpskim kasapnicama se u mleveno meso pored štetnih hemijskih supstanci stavljaju i razne kožure, masno tkivo, trtice, noge i ostali mesni otpad.
Što je najgore, takav proizvod često stoji u mesarskim vitrinama i po mesec dana dok se ne proda. Stavljaju otpad Doktor veterine Miroslav Stojšić upozorava da je mleveno meso koje svakodnevno kupujemo živi otrov. Što ga više jedemo, povećavamo rizik od dobijanja karcinom želuca i debelog creva. - Po pravilniku, mleveno meso treba da se pravi od junećeg mesa, dva odsto soli i 0,4 odsto grožđanog šećera. Mi smo, nažalost, primorani da kupujemo meso koje ništa od navedenog ne sadrži. Gotovo mleveno meso, koje stoji i po mesec dana u prodavnicama, sastoji se od pilećih nogica, trtica, svinjske kože, masnog tkiva, hormona, ima tu čak i fekalija. Da ne govorimo o tome da se u njega trpaju silni hormoni, antibiotici i ostale kancerogene materije koje ni po koju cenu ne bismo smeli da unesemo u organizam - ističe Stojšić.
Prema njegovim rečima, loše mleveno meso je veoma lako prepoznati. - Kada je ustinjeno, nalik testu, rumeno spolja, a unutra tamnosmeđe, znajte da je tretirano na najgori mogući način. U toj masi svega ima osim pravog mesa i mesto mu je na otpadu, a ne u prodaji! Smatram da se moraju povećati kontrole klanica i marketa. Inspekcije treba da zaštite zdravlje građana, jer im se prodaje najštetniji proizvod - dodaje Stojšić.
Najgore je meso na akcijama Doktor Miroslav Stojšić kaže da posebno pažnju treba obratiti na meso koje se prodaje na sniženjima. - Pored mlevenog mesa, potrošači moraju da paze i kakvo meso kupuju na popustima. Kada vi date krmenadle ili šnicle po duplo manjoj ceni, tu kvaliteta nema! To meso obično dugo stoji, puno je vode, bledo i lepi se za prste. Jednostavno, sa istekom roka cilj prodavca je samo da ga proda - priča Stojšić.
Nutricionista Jovana Srejić upozorava da postoji čitav niz bolesti koje se mogu dobiti jedenjem nekvalitetnog mlevenog mesa. - Kada svaki dan jedete gotovo mleveno meso, u bilo kom obliku, postoji velika opasnost da obolite od karcinoma želuca ili debelog creva i dobijete holesterol od previše masnoće u mesu. Danas sve više ljudi oboleva i od crevnih infekcija jer su, zbog preteranog unosa antibiotika iz mesa i prerađevina u organizam, postali otporni na njih - objašnjava Srejićeva.
Prema njenim rečima, najzdravije je da sami sameljemo meso. Najsigurniji način da sačuvamo zdravlje jeste da kupimo sveže meso i sami ga sameljemo kod kuće. Tako ćemo biti sigurni u njegov sastav i sprečiti da zaradimo neku bakteriju zbog nehigijenskih uslova u kojima se ono melje u prodavnicama - savetuje Srejićeva. Meso kao leš Mesar M. Stevanović iz Beograda, koji je preko 20 godina poslovao s klanicama, otkrio je za medije tajnu velikih mesnih lanaca.
- So i hladna voda izvlače smrad iz mesa koje dugo stoji, šećer mu vraća boju, a vinobran daje svežinu. Pored toga stavljaju se i kocke leda kako bi se dobilo na težini i kako bi se meso lakše oblikovalo. Godinama poslujem sa mesarima i meso koje jedemo iz trgovačkih radnji ravno je lešu uginule životinje. Zato ako vam je meso jako sitno samleveno, spolja rumeno a unutra tamno, i ako počne da peni kad ga dinstate, odmah ga bacite u kantu - upozorio je Stevanović, koji je zamolio da mu ne objavljujemo puno ime.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: NEVEROVATNO: Mesna mafija truje ljude!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash