Posetioci online : 112
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 20.Mar.2019

sve što ste hteli da znate
sex - 10.11.2015
NEVEROVATNO: Seks leči srce, čuva kosti i diže raspoloženje!

Vođenje ljubavi je jedna od retkih stvari u kojima svi možemo neograničeno da uživamo a da pritom ne naškodimo sopstvenom zdravlju. Štaviše, ne da nećemo ugroziti zdravlje, već ćemo ga u krevetu i popraviti. Svi znaju da seks diže raspoloženje i topi kalorije, ali je malo poznato da nas vođenje ljubavi štiti od srčanog i moždanog udara, te da jača kosti i čuva prostatu. Međutim, baš kao i drugim lekovima, i seksom se možete predozirati, pa stručnjaci savetuju da ne bi trebalo da vodimo ljubav više od 20 puta mesečno. Sve manje od toga može vam doneti samo dobro raspoloženje i zdravlje...
Ah to srce... Kada je srce u pitanju, seks je samo još jedan oblik kardiotreninga, pa je svejedno da li ćete kondiciju nabaciti u teretani ili u krevetu. Prilikom prosečnog, sedmominutnog seksa potrošićete kalorija kao da ste šetali 90 minuta ili se dva puta stepenicama popeli na četvrti sprat. Rezultati studije Univerziteta u Belfastu pokazali su da je kod osoba koje vode ljubav tri puta nedeljno 50 odsto manja opasnost od srčanog udara ili šloga. Međutim, ako ste stariji od 50 godina, gojazni i niste u kondiciji, stručnjaci savetuju da malo smanjite "doživljaj" i intenzitet seksa.
Imate problema sa prostatom... Dugo se smatralo da je veća seksualna aktivnost povezana sa povećanim rizikom od raka prostate, ali je petogodišnja studija američkog Nacionalnog instituta za rak pokazala upravo suprotno. Prilikom seksa, naime, izbacuju se pojedini toksini iz prostate, što je naročito važno za muškarce starije od 50 godina. Takođe, osobe koje imaju redovan seksualan život uglavnom imaju i druge zdrave navike, poput redovnog vežbanja i optimalne ishrane, pa i to smanjuje rizik od kancera prostate.
Bole vas kosti... Nivo testosterona u organizmu povećava se za vreme i nakon seksa, što muškarce može zaštititi od osteoporoze. Dakle, redovan seks će vam ojačati kosti i učiniti ih otpornijim na bolesti. Naučnici su povezali smanjenu seksualnu aktivnost sa promenama u veličini penisa i testisa, što je, da se ne lažemo, muškarcima verovatno važnije od jakih kostiju. Nizak nivo testosterona vodi ka gubitku elastičnosti tkiva u penisu, pa će biti manji nego inače.
Kako vam je raspoloženje... Prilikom vođenja ljubavi i orgazma, u telu se oslobađa "koktel" sačinjen od endorfina, neurotransmitera i hormona koji popravlja raspoloženje i čini nas srećnim i zadovoljnim. Naučnici posebno izdvajaju serotonin, koji organizam pojačano luči tokom seksa, a koji je ključni prirodni antidepresiv i glavni razlog što imamo onaj blentavi smešak na licu nakon vođenja ljubavi. Kod seksualno aktivnih žena, prema rezultatima jedne studije koja je obuhvatila 300 pripadnica lepšeg pola, za 30 odsto je manji rizik da će pasti u depresiju u poređenju sa ženama koje duži vremenski period nisu vodile ljubav.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: NEVEROVATNO: Seks leči srce, čuva kosti i diže raspoloženje!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash