Posetioci online : 18
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 22.Apr.2019

sve što ste hteli da znate
planeta - 02.10.2015
Rusi regrutuju 150.000 vojnika, kreću i na Irak! VIDEO!

Ruske snage nastavile su danas bombardovanje položaja Islamske države na teritoriji Sirije, a tokom poslednja 24 sata uništeno je 12 meta, među kojima su komandni centar i jedan od štabova Islamske države. Zapadni mediji preneli su navode sirijske opozicije da su ruski avioni gađali i civilne mete, što ruski zvaničnici oštro demantuju.
Vladimir Putin, predsednik Rusije, potpisao je na dan početka ruskih vazdušnih napada u Siriji dekret o angažovanju 150.000 regruta u ruskoj vojsci. Tajming ovog dekreta izazvaće sumnje na Zapadu o tome da li Putin možda planira širu ofanzivu kako bi pomogao Bašaru el Asadu, sirijskom predsedniku. Dmitrij Peskov, portparol Kremlja, insistirao je da ovaj dokument nema nikakve veze sa sirijskim ratom.
„To je redovni dokument koji predsednik potpisuje dva puta godišnje. Ni na koji način nije povezan sa Sirijom, naravno, tamošnja situacija nikako se ne tiče regruta“, rekao je Peskov. Irački premijer Hajder al-Abadi izjavio je da bi razmotrio mogućnost ruskih vazdušnih udara na položaje džihadista Islamske države u Iraku, ukoliko bi Moskva to ponudila, dok je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio da Rusija takav poziv Bagdada nije dobila.
„To je mogućnost. Ukoliko dobijemo ponudu, razmotrićemo je“, rekao je Abadi u intervjuu za TV kanal „Frans 24″, koji je danas emitovan, preneo je AFP. Lavrov je rekao da Irak nije pozvao Rusiju da izvede vazdušne udare na mete IS na iračkoj teritoriji.
Rojtersov dopisnik iz Libana tvrdi da je pre 10 dana u Siriju stiglo nekoliko stotina do zuba naoružanih iranskih vojnika. Uz njih je i Hezbolah i njihovo vojno delovanje vrlo skoro se može očekivati.
Za razliku od Rusa koji još ne razmišljaju o kopnenim operacijama, Iranci šalju vojsku za borbu na kopnu.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Rusi regrutuju 150.000 vojnika, kreću i na Irak! VIDEO!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash