Posetioci online : 17
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 22.Nov.2019

sve što ste hteli da znate
zanimljivosti - 28.08.2015
Ovo je 10 veličanstvenih nosilaca ginisovog rekorda!

Od naših ljudi, najuspešniji je Ervin Katona koji drži čak tri rekorda: u najbržem prelasku 20 metara sa 300 kilograma tegova, prevrtanju džinovske gume, takođe na 20 metara, i najdužem zadržavanju automobila teškog jednu tonu na nizbrdici. Pre 60 godina, posle prepirke dva lovca, rešeno je da se napravi knjiga koja će sadržati svetske rekorde. Od tada, ko je najteži na svetu, ko može da žonglira najviše loptica, ali i ko ima najvišu mohikanu, možemo naći u ovoj knjizi koja se jednom godišnje dopunjava novim rekordima.
Ginisova knjiga rekorda juče je proslavila 60. rođendan, kao i veliki uspeh – najprodavanija je knjiga svih vremena sa 134 miliona primeraka u više od sto zemalja.
Od naših ljudi, najuspešniji je Ervin Katona koji drži čak tri rekorda: u najbržem prelasku 20 metara sa 300 kilograma tegova, prevrtanju džinovske gume, takođe na 20 metara, i najdužem zadržavanju automobila teškog jednu tonu na nizbrdici.
Sa dva rekorda, tu je Dalibor Jablanović koji je za 30 sekundi kockicu na isti broj bacio 29 puta, vezanih očiju, a balansirao je i najviše kašičica na sebi – čak 31.
Branko Petrović, gnjurio je na dah 11 minuta i 54 sekunde.
Na Kobasicijadi u Turiji napravljena je kobasica od 2.029 metara, teška 2,3 tone.
Iz Srbije dolazi i rekord u najdužem umetku u kosu dug čak 820 metara, koji je napravio Nikola Kulezić, frizer iz Šapca.
Među njima je dvadeset sedmogodišnji Jovica Spajić, pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice. On je za 24 sata, ne zastajući ni da otpije gutljaj vode, uradio 30.000 trbušnjaka bez predaha.
Milutin Milutinović iz Užica poznatiji kao "Užički Supermen" otišao je peške od Užica do Londona i pred Ginisovom komisijom uspeo da trči sa teretom od 45 kilograma na 100 metara za samo 25,19 sekundi.
Kuvar Zoltan Gali može da se pohavli rekordom za najveću količinu sarmi i to čak 10.374 , koje su bile teške 1.400 kilograma.
Vesna Vulović je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao osoba koja je preživela pad sa visine 10.160 metara bez padobrana.
Slaviša Pajkić iz Požarevca poznatiji kao Biba Struja dva puta je ušao u Ginisovu knjigu rekorda: 1981. godine dodirnuo je 220 V, a 2003. godine zagrejao je vodu na 97 stepeni za minut i 37 sekundi. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Ovo je 10 veličanstvenih nosilaca ginisovog rekorda!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash