Posetioci online : 17
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
planeta - 02.05.2015

Generalni direktor kompanije Tesla Ilon Mask predstavio baterije na solarnu energiju za kućnu upotrebu, koje mogu da napajaju strujom čitavu kuću. Spekulacije o „Teslinoj“ tajnoj bateriji pokazale su se kao tačne. Kompanija Tesla motors, poznata po proizvodnji električnih vozila, dolazi i u vaše domove. Predstavljena je nova linija baterija koje će skladištiti solarnu energiju, a koje su dovoljno jake da napajaju strujom čitav vaš dom.
Generalni direktor kompanije Ilon Mask objašnjava da baterije mogu da posluže kao rezervni izvor električne energije za kuću, pa čak i da omoguće ljudima da se u potpunosti skinu sa električne mreže.
„Omogućava vam miran san. Ukoliko dođe do nestanka struje, vi ćete uvek imati električnu energiju. Ako živite negde gde je hladno, ne morate da brinete da li ćete ostati bez struje u slučaju ledene oluje. Možete, ukoliko to želite, da se potpuno prebacite na solarnu energiju”, priča Mask.
Ova kućna verzija litijum-jonskih baterija na punjenje nazvana je "Pauvervol" i predviđeno je da bude okačena na zid, a najjefitniji model košta 3.000 dolara. "Tesla" takođe nudi industrijske baterije velike snage pod nazivom „Pauver paks”, koje su namenjene za pomoć distribucionim kompanijama da kontrolišu korišćenje obnovljive energije u električnoj mreži.
Dojče banka procenjuje da bi prodaja kućnih i industrijskih baterija mogla "Tesli" da donese prihod od čak 4 i po milijarde dolara.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu:
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash