Posetioci online : 17
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
zonax - 02.05.2015

Neverovatno, otkriven je revolucionarni pogon koji će nas voditi do Meseca za samo par sati. Pogon koji je, čini, se NASA testirala na kraju bi mogao da nam omogući da putujemo brzinom gotovo jednakom brzini svetlosti. Moguće je da je NASA uspešno testirala oblik svemirskog leta koji bi ljude mogao da prevozi do Meseca za samo nekoliko sati – i na kraju nas dovede do toga da putujemo brzinom gotovo jednakom brzini svetlosti.
Svemirska agencija navodno je izgradila elektromagnetski pogon, korišćenjem tehnologije koja na osnovu trenutnog razumevanja fizike ne bi trebalo da bude moguća. To tvrde korisnici foruma NASASpaceFlight.com. Neki od njih tvrde i da su NASA-ini inženjeri koji rade na ovom projektu. I dok je tehnologija koja stoji iza elektromagnetskog pogona već demonstrirana, rezultate su osporili pojedinci koji ne veruju da bi moglada radi. Ali kontrolisana demonstracija u uslovima poput onih u svemiru mogla bi da bude dovoljna za početak rada koji bi dokazao da se projekat može koristiti u praksi.
Iako se na forumu o ovoj tehnologiji detaljno raspravljalo, potrebno je da prođe dodatne recenzije, a rezultati nedavnih NASA-inih eksperimenata takođe još nisu javno objavljeni. Uređaj pokreće objekte kroz svemir korišćenjem magneta za stvaranje mikrotalasa koji se šalju kroz uređaj i stvaraju potisak. Ako se metoda pokaže uspešnom, mogla bi da označi kraj potrebe za nošenjem goriva za propulziju, što inače predstavlja ogroman problem jer ograničava brzinu i udaljenost koju oni koji putuju svemirom mogu da pređu.
"Mnogo je apsurdnih teorija koje su tokom godina naučnog istraživanja postale stvarnost. Ali, u skoroj budućnosti warp pogon ipak ostaje san", poručila je NASA prošlog meseca na svojim zvaničnim stranicama. Prema korisnicima foruma, tehnologija je testirana u svemirskom centru Džonson. Prošle godine NASA je potvrdila da se tvrdnje Rodžera Šojera koji je izumeo tehnologiju čine istinitim. Međutim, za testiranja je tada korišćena mala snaga i ona nisu sprovedena u okruženju nalik svemiru, a čini se da je u sklopu novih testiranja to promenjeno. Jedan od naučnika uključenih u projekat rekao je da traži način da NAS-u oslobodi problema u vezi sa izgradnjom i prenosom raketa. “Moj posao samo je nastavak rada na rešavanju osnovnog problema koji koči svemirske letove kojima upravlja čovek od završetka programa “Apollo”. To je dostupnost ekonomične snage i propulzijske tehnologije koje bi nas oslobodile okova raketne jednačine”, zaključio je Šojer.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu:
Gagi 21.10.2020
OVO JE TEST TESTA 56
Preporučujem (221) 143 Ne Preporučujem (78)
ODGOVOR NA KOMENTAR - REPLIKA
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash