Posetioci online : 16
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
szona - 07.04.2015

Na internetu može da se nađe dosta tekstova o zračenju koje izazivaju ruteri, ali da li je to zaista istina? Verovatno dok čitate ovaj tekst na kompjuteru, tabletu ili smartfonu, privezani ste na Wi-Fi ruter. Razmislite koliko je to dobro, jer je internet pun teorija o opasnosti koje nosi bežični internet. Činjenica je da bežični ruter koristi iste radio frekvencije kao i mikrotalasna pećnica. Izveštaj iz 2006. godine Svetske zdravstvene organizacije navodi da “nema ubedljivog naučnog dokaza” da radio-talasi koji emituju Wi-Fi ruteri predstavljaju pretnju po naše zdravlje. Međutim, postoje neki aspekti zračenja rutera koji se ne razmatraju.
Mark Gibs je za sajt Network World napisao tekst koji se fokusira na pitanja: “Šta bi bilo potrebno da nateramo nekog da prestane da koristi mobilne telefone i Wi-Fi potpuno? Šta je sa decom koji mogu da dobiju rak zbog zračenja?”.
On je svoj tekst povezao sa sumnjivom studijom koja se zasniva na tome da su deca i njihove tanke lobanje, koje se još razvijaju, više podložne Wi-Fi radijaciji nego odrasli. Po njemu, upravo sada Wi-Fi polako deluje na mozak vašeg deteta, da bi “izronio” nekoliko godina kasnije. – Zato što od prvog izlaganja do dijagnoze tumora može da prođe i decenija. Tumori kod dece mogu da budu dijagnostifikovani tek kada uđu u svet odraslih – stoji u kontraverznoj studiji.
Ova studija i Gibsov tekst koji su objavljeni prošle godine, zajedno sa drugim alarmantnim online člancima, povezanih sa studijom Međunarodne agencije za istraživanje raka, klasifikovali su radio-talase koje emituju bežični uređaji, uključujući Wi-Fi uređaje, kancerogenim za ljude. To ne zvuči dobro, mada nije toliko loše kako se čini s obzirom da je studija fokusirana na upotrebu mobilnih telefona. Jedna od teorija koja kruži internetom, i stvarno zvuči neverovatno, je da je Wi-Fi tajno oružje koje je osmislila vlada SAD.
Ipak, ne verujte svemu što pročitate na internetu. Spomenuli smo gore u tekstu, i dalje nema ubedljivog naučnog dokaza da Wi-Fi uređaji mogu da budu uzrok kancera. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu:
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash