Posetioci online : 110
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
szona - 28.03.2015

UŽAS U MRTVAČNICI: Mladić koji pere leševe video nešto što mu je skratilo život! U toku jednog noćnog dežurstva, u mrtvačnicu klinike je dovezen leš direktno iz operacionalne sale. U pitanju je bila 80-godišnja baka, koja je imala infarkt. Doktori su pokušali da je operišu, ali je srce ipak stalo.
Mate R. (20) je iz Hvatske ima jedno veoma neobično zanimanje. On je perač leševa u jednoj zagrebačkoj klinici, a ovaj posao, koji mnogi ne mogu da rade, on opisuje kao posao kao i svaki drugi – samo da nije jednog slučaja koji mu je “skratio život”.
Naime, u toku jednog noćnog dežurstva, u mrtvačnicu klinike je dovezen leš direktno iz operacionalne sale. U pitanju je bila jedna 80-godišnja baka, koja je imala infarkt. Doktori su pokušali da je operišu, ali je srce ipak stalo. Ona je po protokolu proglašena mrtvom.
– Mi ne znamo puno o pacijentima čija tela dovoze kod nas i koja spremamo za sahranu. Na njima stoje samo imena i godište, i to je sve. Kada radite ovaj posao, trudite se da se ne udubljujete suviše u ličnosti preminulih, jer je to osnovna stvar koju morate da naučite da biste mogli da radite ovo što ja radim - ispričao je ovaj mladić.
– Primio sam leš te gospođe i krenuo da pripremam tuš i rukavice za pranje, kada mi se učinilo da joj stopalo stoji odmaknuto od drugog, a bila su spojena kada je telo dovezeno. Mislio sam da sam pogrešio, ali sledećeg trenutka sam video kako se prsti na nogama mrdaju. U šoku sam svukao pokrivač sa pokretnog ležaja i pogledale su me nečije izbezumljene oči. Mislim da mi je to bio najstrašniji trenutak u životu – nastavlja Mate svoju priču. Ispostavilo se da je starici nakratko srce stalo tokom operacije, ali da je zapravo upala u duboku komu iz koje se nakon 10 sati u mrtvačnici, probudila.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu:
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash