Posetioci online : 17
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Oct.2020

sve što ste hteli da znate
zanimljivosti - 16.03.2015

Slovačka firma "Aeromobil" već 25. godina radi na prvom modelu pravog letećeg automobila, a nakon što su krajem prošle godine i zvanično predstavili svoju kreaciju koja bi mogla da napravi pravu revoluciju u trasportu, ove nedelje su saopštili da će se "aeromobil 3.0" na tržištu pojaviti već 2017. godine. "Verujemo da ćemo do 2017. naš proizvod moći da lansiramo na tržište", rekao je izvršni direktor slovačke kompanije "Aeromobil", Juraj Vakulik.
Vakulik je dodao da duboko veruje u budućnost u kojoj će leteći automobili leteti niže od današnjih aviona, a putovanje "letećim taksijem" će postati svakodnevica.
"Čak nam ne trebaju ni aerodromi", rekao je Vakulik. "Kada se pojave, ova vozila će mnogima predstavljati vrlo koristan način prevoza", dodao je on.
Za razliku od drugih sličnih projekata, "aeromobil" ispunjava većinu zakonskih regulativa kako za drumska, tako i za vazdušna vozila u Evropi, a Vakulik je napomenuo da i dalje postoje određene zakonske prepreke koje moraju da se prevaziću poput određivanja gde leteći avioni mogu da poleću i sleću.
Na zemlji "aeromobil" dostiže brzinu od 160km/h, dok mu dva propelera omogućavaju leteću brzinu od 200km/h, za poletanje mu je potrebno 230, a za sletanje samo 45 metara "piste".
VIDEO - Leteći automobil "AeroMobil 3.0":
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu:
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash