Posetioci online : 13
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 21.Sep.2020

sve što ste hteli da znate
stil - 23.06.2015

Ukoliko imate problema da se opustite i utonete u miran san, narednih pet saveta vam u tome mogu pomoći. Da li vam se često dešava da baš pred spavanje iznenada osetite nalet mračnih misli i negativne energije? Da su vam pred očima samo najgora moguća scenarija i svakodnevne brige dvostruko veće nego što su zapravo?
Ukoliko imate problema da se opustite i utonete u miran san, narednih pet saveta vam u tome mogu pomoći, prenosi Hafington Post. Zatvorite oči i u glavi zamislite sledeće stvari: 1. "Zahvalan/na sam na..." Kako nam osećaj zahvalnosti može pomoći? Dokazano je da vežbanje zahvalnosti može da poveća nivo osećaja sreće, poboljša imuni sistem i unapredi odnose koje gajimo sa drugim ljudima, ali i da nam pomogne da bolje spavamo. Stručnjaci savetuju da svako veče pre nego što legnete u krevet razmislite o tome šta je to što vam život čini lepšim, na čemu ste sve zahvalni (stvarima koje su vam se desile, bliskim ljudima koje imate oko sebe...). Čak, možete da ih ukratko zapišete na papir. Možda ćete zaspati u mraku, ali ćete na sve gledati s vedrije strane.
2. "Neka bude" ili "Pusti to sad" Da li ste ikada čuli za izreku: "Nikada ne idi na spavanje ljut"? Istraživanje sprovedeno 2012. godine pokazalo je da bes, ljutnja i druge negativne emocije mogu i te kako da utiču na naš san. Zapravo, odmažu nam da se na adekvatan način odmorimo. To ne znači da pošto-poto morate da rešite sve svoje problem pre nego što legnete u krevet, već da očistite um od negativnih misli.
3. "Ja sam jak/a..." Možete da koristite i neki drugi pridev, recimo hrabar, sposoban, spreman. Poenta je da razmišljate o nekim svojim višim dostignućima i pozitivnim karakteristikama. Samoprihvatanje je od ključnog značaja za srećniji život. Zar nije bolje da pred spavanje razmišljate o nekim lepim stvarima, a ne o problemima koje su vas tog dana zatekli na poslu?
4. "Kako ovo da uradim?" Ukoliko ste zaglavljeni u kreativnoj kolotečini, probajte da sebi postavite konkretno pitanje odmah pošto legnete u krevet. Pisac bestselera Stiven Kotler objašnjava da rešenje na brojne dileme može da leži u vašem mozgu dok spavate i sanjate.
5. "Pronaći ću spokoj" Ukoliko se već duže vreme okrećete i prevrćete u krevetu pokušavajući da zaspite, ali vam to nikako ne polazi za rukom, probajte da se fokusirete na neku umirujuću frazu. To može da bude molitva ili bilo koja druga rečenica koja vas smiruje. Zatvorite oči i ponavljajte je u sebi.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu:
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash