Posetioci online : 18
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 23.Feb.2019

sve što ste hteli da znate
stil - 29.06.2015

Implant po imenu "Raindrop" (kišna kap) mogla bi da nam svima pomogne da se jednom zauvek rešimo nošenja naočara ili sočiva s dioptrijom. Naučnici su razvili novu tehniku pomoću koje bi dioptrijske naočare mogle da postanu nepotrebne. Operacija uključuje stavljanje implantata, poznatih kao “Raindrop” ispod rožnjače što bi trebalo da umanji probleme sa kratkovidošću koja se javlja tokom starenja.
Naučnici se nadaju da će ovaj bezbolni postupak ublažiti prezbiopiju – oboljenje usljed kojeg se smanjuje sposobnost da se fokusirate na objekte u neposrednoj blizini. Nova tehnika bi mogla da zameni laserske operacije koje su se do sada smatrale jedinim dugoročnim načinom lečenja. Postupak traje samo 10 minuta, dok laserski hirurški postupak može trajati i do sat vremena.
Pedesetsedmogodišnja Linda Marengi je prva osoba u Britaniji koja je prošla proceduru.
- Kratkovidost me je dovodila do ludila, morala sam da škiljim dok sam čitala ili pisala. Radim u školi kao ekonom, pa stalno radim sa budžetskim tabelama na računaru. Nakon operacije je sve lakše – izjavila je Marengi.
Postupak košta oko 3.000 evra, a očni hirurg Mark Vevil pojasnio je da “Kišna kapljica” ne može zaustaviti proces starenja, ali da može da spreči gubljenje vida uzrokovanog procesom starenja.
I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu:
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash