Posetioci online : 18
početna
OVDE MOŽETE DA SAZNATE SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI ! - ZONA X - NOVOSTI - PLANETA - DOGAĐAJI - ZABAVA - SCENA - STIL - E X P L O Z I V - ZANIMLJIVOSTI - S ZONA -
Danas je 28.May.2018

sve što ste hteli da znate
događaji - 02.08.2015
Uhapšen osnivač sajta Pajrat bej!

Peter Sunde je uhapšen na jugu zemlje i prema navodima policije moraće da odsluži zatvorsku kaznu u trajanju od osam meseci. Suosnivač “Pajrat beja”, jednog od najvećih sajtova za besplatno deljenje fajlova, Peter Sunde uhapšen danas na jugu Švedske nakon što je dve godine bio u bekstvu, saopštila je švedska policija. Portparol policije Karolina Ekeus je u izjavi za agenciju AFP navela: “On je uhapšen i moraće da odsluži zatvorsku kaznu u trajanju od osam meseci“.
Sunde (35) je uhapšen sinoć na jugu Švedske, nakon što je gotovo dve godine bio na poternici Interpola. Prema nekim medijskim spekulacijama, on se krio u Nemačkoj.
Na suđenju održanom 2010. godine, švedski sud je Sundea i još trojicu ljudi povezanih sa sajtom “Pajrat bej” – Karla Lundstroma, Fredrika Neija i Gotfrida Svartolma Varga – osudio na kazne zatvora od četiri do deset meseci i novčanu kaznu od ukupno 46 miliona kruna (5,36 miliona evra) zbog kršenja autorskih prava. “Pajrat bej” omogućava korisnicima da dele fajlove sa muzikom i filmovima koristeći torente, odnosno sistem za deljenje podataka direktno između internet korisnika, i time zaobiđu propise o zaštiti autorskih prava.
Sunde je u maju uložio žalbu švedskom Vrhovnom sudu, ali je ona odbačena. “On se bori za slobodno deljenje fajlova za ličnu upotrebu i ja verujem da će za deset godina to biti dopušteno”, izjavio je Sundeov advokat Peter Altin. I.R.
Prokomentaršite vest : POŠALJITE KOMENTAR
KOMENTARI na temu: Uhapšen osnivač sajta Pajrat bej!
PRETRAGA SAJTA
Džejn Fonda ugradila silikone? NEVEROVATNO: Evo kako izgleda kuća od 7 kvadrata! U Austriji uskoro najduži pešački most na svetu! DUGUJE 250.000 EVRA: Lukasu policija pleni imovinu! Branka Nevistić se udaje za milionera u Veneciji! Spalite zastavu države koju ne volite! Ministar odbrane potvrdio postojanje vanzemaljaca na Zemlji! Fascinantno: Kinez oženio vanzemaljku, žena iz kosmosa mu poručila . . . Šta da znate kada se farbate u plavo! Dok je ležala na intezivnoj nezi, prodavala je drogu! HVALA RUSIJI: Dopremljen novi kontigent pomoći!
KONTAKT O NAMA
©2013 ZONA SVETLOSTI
Sva prava zadržana
Broj poseta:
Web site design and programming by Dragash